Forsikring

Reiseforsikringen dekker hverken varmefrykt eller streik

Mange nordmenn skal ut og reise i disse dager. Desverre blir mange rammet av intens varme og kaos på ulike flyplasser. Hva dekker egentlig reiseforsikringen?

Frykt for varme, og streik på flyplassen dekkes ikke

– Mange blir kanskje skremt av varmen i Europa nå, og vil avbestille reisen. Vi dekker desverre ikke avbestilling på grunn av hetebølger. Reiseforsikringen dekker ulykkestilfelle på stedet du drar til, eller hvis du blir syk før du drar. Noen kan bli veldig syke av varmen, og vi er forberedt på å hjelpe de som trenger det, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Line Marcelius.

– En reiseforsikring dekker heller ikke forsinkelser og kanselleringer som skyldes streik. Det vil si at flyreisen og eksempelvis hotellovernatting, eller annet du ikke får benyttet som følge av streiken, ikke dekkes av forsikringen. Men, du som passasjer har alltid rett til å bli transportert til endelig destinasjon raskest mulig, og uten noen kostnad. Flyselskapet skal ordne nye billetter til deg når det skjer avvik. Hvis de ikke gjør det, kan du selv legge ut for nye billetter slik at du kommer deg av gårde, sier hun.

Du har rettigheter hvis det blir ventetid

– Du har rett på mat og drikke i ventetiden, i tillegg til hotell og flyplasstransport hvis du må vente over natten. En streik på lufthavnene, for eksempel hos flyvelederne, er noe som i utgangspunktet ikke gir deg rett på kompensasjon etter standardiserte satser. Hvis en forsinkelse forårsaker at du mister en annen flygning, plikter flyselskapet til å kompensere med nye billetter slik at du kommer til destinasjonen så raskt som mulig. Nå i høysesongen kan det imidlertid være utfordrende å finne ledig sete til de mest populære feriedestinasjonene, noe som kan resultere i litt venting. Vi anbefaler at du tar kontakt med Forbrukerrådet for råd og veiledning om dette. Hvis reisen er kjøpt med kredittkort, kan også kortselskapet kontaktes og hjelpe deg videre i prosessen, sier Marcelius.

Er fly eller bagasje forsinket?

– Hvis flyet, eller et annet transportmiddel du sitter i forsinkes med 1,5 time eller mer, dekkes merutgifter til blant annet overnatting og transport – gitt at forsinkelsen skyldes værforhold, teknisk eller mekanisk feil, trafikkuhell eller nødlanding. Enkelte av reiseforsikringene våre dekker også endring av leiebilavtale ved forsinkelser som forhindrer deg i å hente til avtalt tid. Tilsvarende gjelder for et forhåndsbetalt arrangement eller overnatting ved forsinkelser som fører til at du ankommer reisemålet minst åtte timer senere enn planlagt.

– Hvis bagasjen blir forsinket, alternativt ikke kommer frem på grunn av personalmangel eller andre årsaker, dekker reiseforsikringen kjøp eller leie av nødvendig klær og utstyr. Opplever du at bagasjen blir forsinket, oppfordrer vi deg til å oppsøke flyselskapets ankomstservice og spørre om å få en PIR-rapport. Denne må du ha for å få dekket innkjøpene dine. Husk at innkjøpene må dokumenteres, så ta vare på alt av kvitteringer, avslutter Marcelius.

Related posts

Strengere krav til skikk og bruk på sjøen

Jon Andersen

Flest grunnstøtinger i finvær

Jon Andersen

Advarer: Risikerer millionsmell i utlandet

Jon Andersen

Leave a Comment