Norge

Kistefos – Jevnaker

Kistefos finner du en times tur fra Oslo,  stedet hvor kunst, skulptur, arkitektur og industrihistorie smelter sammen i en unik totalopplevelse som overgår forventningene.

Åpent fra slutten av april og frem til midten av oktober.

The Twist
Signaturbygget The Twist har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og har som eneste norske destinasjon havnet på New York Times prestisjefylte liste «52 Places to Go in 2020». The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv og er tegnet av de danske arkitektene i BIG – Bjarke Ingels Group. Bygget har mottatt flere priser og nominasjoner, blant annet prisen for Beste Arkitektur under Leading Culture Destinations Award og blitt kåret til Årets Museum 2019 av Designboom.

Kistefos er en flott destinasjon enten du er glødende kunstinteressert eller bare ute etter en inspirerende kulturopplevelse i vakre omgivelser. 

Skulpturparken omgir hele området, mange av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er direkte inspirert av området, naturen og historien. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne. Skulpturene endrer seg i takt med været og årstidene, og gjør at et besøk til skulpturparken er en opplevelse året rundt.

Les mer her

Foto: Hans Olav Nyborg

Related posts

Eidsvoldsbygningen, Råholt

Jon Andersen

Heddal Stavkirke

Jon Andersen

Syltefjord Museum, Båtsfjord

Jon Andersen

Leave a Comment