Norge

Speilet – Lyngvær, Lofoten

Dan Grahams glasskonstruksjon med gjennomsiktige speilvegger er plassert langs hovedveien E10 gjennom Lofotens geografiske formasjon som ligner en arm.

Skulpturen som ligger i Lyngvær later i første omgang ikke å være tilstede som noe materielt, men snarere som noe som fanger lyset og bildet av landskapet omkring. Med sin speilende konkave panoramavegg steller den i stand en fest for øyet.

Her er det mulig å stoppe med bil eller sykkel og ta en pust i bakken. Den storslåtte naturen gir mange muligheter for å kunne fotografere deg selv både foran og bak med naturen fra flere sider som synes gjennom speilene.

Speilet er del av Kulturlandskap Nordland og har stått plassert på samme sted siden 1996.

Related posts

Eidsvoldsbygningen, Råholt

Jon Andersen

Dverberg kirke – Andenes

Jon Andersen

Åkrasanden, Karmøy

Jon Andersen

Leave a Comment