Caravan og camping

Sveriges campingfavoritter er kåret

Campinggjestene har sagt sin mening og stemt fram sine favorittcampinger i Sverige i 2023. Her er listen over Sveriges mest populære campingplasser.

SCR – Svensk Camping gjorde tidligere i år en undersøkelse på nettsiden Camping.se, hvor de ba leserne om å stemme fram sin favorittcampingplasser i Sverige. Det resulterte i listen Camping.se Campers´ Choice 2023, hvor 12 campingplasser fra hele landet til slutt tronet på toppen. Totalt deltok nærmere 7000 gjester i undersøkelsen, og utmerkelsen Camping.se Campers´ Choice er en konkurranse der gjestenes favoritter utnevnes gjennom en årlig avstemning.

Destination Apelviken – Halland

Rett ved havet og kun en kort spasertur fra Varbergs sentrum ligger Destination Apelviken, den perfekte campingplassen for deg som ønsker både strand, bading og samtidig aktiviteter og pulsApelviken finner du der hvor Kattegats bølger treffer sanden. Den er Hallands eneste femstjernes camping, og du bor midt i plomma både når det kommer til strand- og byliv i Varberg. Godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingskurs og vanngym sørger for varierte dager. I tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter. En halvtime unna ligger Ullared og Liseberg.

Dragsö Camping & Stugby – Blekinge

I Blekingens skjærgård, like utenfor Karlskrona, ligger Dragsö Camping & Stugby, like ved vannet og stranden. Her tilbys du et bredt spekter av valgmuligheter når det gjelder plasser, hytter og aktiviteter. Campingplassen ligger på en øy, men har bruforbindelse til sentrum.

På Dragsö Camping & Stugby er det alltid noe å gjøre. Spill på eventyrgolfbanen eller lei en sykkel, kajakk eller motorbåt. I høysesongen arrangeres et sommerprogram med morsomme aktiviteter som spøkelseskvelder, spøkelsesjakt, sandslottkonkurranse, grilling og mye mer. I tillegg er det jevnlig musikk og familieunderholdning i restauranten. Verdensarvbyen Karlskrona like ved byr på skjærgårdsstemning, historiske bygninger og kulturelle opplevelser.

Böda Sand Beach Resort – Öland

Langs den milelange, barnevennlige sandstranden på Öland finner du Böda Sand Beach Resort, en av Sveriges mest populære campinger. Böda Sand, eller «Böda Camping» som det også blir kalt, er et ferieparadis for hele familien. Sol og bad, lek og hvile, trivsel, vennskap og strandsport er bare noen av ingrediensene på Böda. Hos Böda Sand trenger du ikke bekymre deg for å gå på tomgang, og det spiller ingen rolle om du er gammel eller ung, sporty eller rolig. Aktivitetsmenyen er bred og spenner fra badeland til yoga, tennis og dykking, til sandvolleyball og vannaerobic.


Hälleviks Camping – Blekinge

På Listerlandet, på sør-østkysten av Sverige, ligger en av landets vakrest beliggende (og myggfrie) campingplasser. Her finnes det plasser for campingvogner, bobiler og telt, med eller uten strøm. Den fine beliggenheten ved sjøen, duftene fra furuskogen, et rent og velfungerende anlegget, den langgrunne sandstranden, barnevennlig bading og den gode servicen er noe av det som gjør Hällevik til en favoritt blant gjestene.

Her bor du i campingvogn, bobil, telt, hytte eller leilighet. Uansett hvilken overnattingsform du foretrekker, tilbys du et komfortabelt og avslappende opphold nær sol, bading og underholdning. Campingplassen tilbyr også en rekke aktiviteter, som fiske, fotball, jazzdager i august, svømmeleir, lekeplass, minigolf, hundebad, naturområde og tursti.

Gullbrannagården – Halland

Gullbrannagårdener en nydelig familiecamping, 10 km sør for Halmstad, nær sjøen og en barnevennlig sandstrand. Det finnes 320 campingplasser for campingvogner, bobiler og telt, samt 27 velutstyrte hytter og leiligheter. Hver dag i høysesongen er det barne- og familieaktiviteter, hinderløype, volleyball, sandslottsbygging og mye annet gøy.

Gekåsbyn Ullared – Halland

Midt i de hallandske skogene ligger Gekås Ullared, som er mest kjent for sitt berømte varehus. Et steinkast fra varehuset ligger Gekåsbyn camping. En helårsåpen camping og hyttelandsby ikke langt fra Sveriges mest kjente kuppparadis. På Gekåsbyn Ullared er det hele 600 campingplasser og 250 hytter til utleie. Lag et måltid med reisefølget, prøv nyinnkjøpte klær sammen, ta et bad i boblebadet eller utfordre vennene dine til en runde minigolf på kvelden.

Tingsryd Resort – Småland

Sør i Småland ligger Tingsryd Resort, et firestjerners campingresort med hytter, tomter, restaurant, bistro, jacuzzi, badstue, svømmebasseng, minigolf og mye mer. I høysesongen har de mange familie- og barneaktiviteter, som gym kidz, minigolf, minidisco, sirkus, musikkquiz, hestevogn, fiske og utleie av robåter, kanoer og sykler. Selv om du enkelt kan fylle dagene med morsomme ting å gjøre på campingplassen, byr området rundt Tingsryd også på mange artige familieaktiviteter. Hvis været er ruskete så kan dere for eksemepel ta turen til badelandet Kaskad i Tingsryd.

Särna Camping – Dalarna

Särna Camping ligger sentralt ved Särnasjøen i Dalarna med utsikt over Vedungsfjällen og skogen.
Särna Camping er en campingplass med rolig atmosfære, vakker utsikt og et steinkast fra Särnas Playa, en lang og barnevennlig sandstrand. På campingområdet finnes det brygge, kafé, minigolf, lekeplass, fiskemuligheter og kanoutleie. Med vakre omkringliggende naturområder, og med umiddelbar nærhet til villmark, er dette en campingplass som mange vender tilbake til år etter år.

Överhörnäs Camping – Västernorrland

Överhörnäs Camping er en rolig campingplass ved Själevadsfjärden 9 km sør for Örnsköldsvik. Campingen er et perfekt utgangspunkt for å besøke Ö-vik eller verdensarven Höga Kusten, med sin fantastiske natur. Her kan du bade, fiske og vandre på flotte turstier. Det finnes også tilgang til kajakk, robåt, vaskemaskin og Wi-Fi inkludert.

Byske Havsbad – Västerbotten

Ved Bottenviken og lakseelven Byskeälven ligger Byske Havsbad, 3 mil nord for Skellefteå. Campingplassen har 450 tomter for bobil, campingvogn og telt, 42 plasser reservert kun for bobil, og 83 hytter. Her er det nok av ting å finne på for hele familien med utleie av sykler, tråbåt og segway. I tillegg ligger det også et stort bassengområde med sklier inne på området, og en restaurant med deilig mat når magen rumler. Koble av på stranden, ta en sykkeltur eller prøv fiskelykken, her er det mange muligheter.

Västra Kajen Camping & Gästhamn – Norrbotten

Den bynæer campingplassen med gjestehavn ligger kun 500 meter fra Piteå sentrum. Västra Kajen Camping er en koselig campingplass med maritimt preg og med kort vei til shopping, museer, restauranter og fine sykkel- og turstier. Västra Kajen Camping & Gästhamn tilbyr Skipskafé med uteservering og har store tomter med sjøutsikt, strøm, trådløst internett og båtskur som servicehus.

Torsby Camping – Värmland

Velkommen til en herlig campingplass ved den mytiske innsjøen Fryken! Torsby Camping har en vakker sørvendt beliggenhet med utsikt over vannet og skogen. Her tilbys en populær restaurant, Fröknarna Fräs, med fulle rettigheter og underholdning, minigolf, luksuriøse hytter og panoramautsikt. Torsby Camping er et eldorado for barna, med blant annet lekeplass, trampoliner og en langgrunn strand


Leave a Comment