NorgeOpplevelser

Helleren i Jøssingfjord

Under en fjellhylle innerst i Jøssingfjorden ligger det to små hus fra 1800-tallet. De to husene er ganske unike på den måten at de er bygget under Helleren-fjellet som danner et naturlig tak og beskyttelse mot vær og vind.

Trolig kan deler av disse husene stamme tilbake fra 1500-tallet, da det har vært fast bosetning her siden den gang, noe som er avdekket etter undersøkelser av området. Husene her driftes i dag av Dalane Folkemuseum, som står for å formidle historien bak dem.

I dag er de to husene enkelt tilgjengelig langs Riksvei 44 som strekker seg mellom Egersund og Flekkefjord. Med en stor parkeringsplass er dette en fin plass å legge inn en stas for å strekke på beina om du kjøre bil eller motorsykkel. For syklende er det også god tilgang.

Husene står oppe døgnet rundt så her trenger du ikke passe på noen åpningstider. Fra parkeringsplassen er det fem minutters gange til husene. I sommersesongen er det tilgang til toalett, samt en kiosk.

Related posts

Det kongelige slott i Oslo

Jon Andersen

Åkrasanden, Karmøy

Jon Andersen

Bergsbotn utsiktsplattform – Senja

Jon Andersen

Leave a Comment